Våra vingårdar

Môreson

Vingården Môreson ligger i Franschhoek dalen har sin huvudfokus på Chardonnay och Chenin Blanc men gör även vin på röda druvor såsom Pinotage, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och en Capeblend.

Läs mer
Charles Fox

Vingården är belägen i ett område som heter Elgin och ligger 7 mil öster om Kapstaden. Elgin är en gryta på 350-500 m ö h och är omringade av 3 olika bergskedjor.

Läs mer
Catherine Marshall Wines

Catherine är en av de kvinnliga pionjärerna i Sydafrika och en av de få som både är ägare och vinmakare och hennes Finite Elements Pinot Noir 2018 blev utsett till Wine of Year i Pinot Noir klassen i Sydafrika utav Tim Atkins.

Läs mer
De Krans Wine Cellar

1977 producerades den första portvinet och idag så är De Krans känd för sin höga kvalitet i både portvin, vita och röda viner. Vingården fokuserar på att odla de portugisiska druvsorter Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barocca, Malvasia Rei och Verdelho i Calitzdorp.

Läs mer
Babylonstoren

Babylonstoren har en lång historia som vin- och fruktgård, den etablerades redan år 1692 då Pieter van der Byl tilldelades denna mark utav Cape guvernören Simon van der Stel.

Läs mer
Black Oystercatcher

Black Oystercather är belägen mellan byarna Elim, Bredasdorp och Agulhas i Overberg regionen. Gården har brukats av Human familjen i flera generationer och 1998 bestämde sig Dirk Human att plantera vinrankor på gården och blev då också en av de första pionjärerna i vindistriktet Elim.

Läs mer
Bartinney Private Cellars

Bartinney är beläget på Botmaskop branta sluttningar vid Helshoogte pass med utsikt över den fantastiskt vackra Banhoek dalen i Stellenbosch. Vingården startade år 1912 och har varit i Jordaan familjens ägo sedan år 1953.

Läs mer
Meerendal Wine Estate

Historien om denna över 300 år gamla vingård startade år 1714 när Christina Stans, änka till den första ägaren till gården planterade 60.000 vinstockar på kullarna i Meerendal.

Läs mer
Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Läs mer