Våra vingårdar

Illimis Wines

Illimis Wines är en liten vinproducent som ägs och drivs av vinmakaren Lucinda Heyns. Hennes vineriär baserad i Stellenbosch men hennes druvor kommer från Stellenbosch, Darling, Wellington ochElgin.

Läs mer
Warwick Estate

Warwick Wine Estate är beläget på Simonsbergs sluttningar i Stellenbosch på 240-360 meter överhavet. Både höjden och havsbrisen kyler ner vinrankorna i vingården. På gården så odlas det nio olika druvor, de tre största är Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc och Cabernet Franc.

Läs mer
Lanzerac

Lanzerac Wine Estate är den tredje äldsta vingården i Stellenbosch.

Läs mer
Botanica Wines

Idag så odlas det 8 olika sorters proteor på totalt 10 hektar och det mesta går på export till Europa.Mellan åren 2009 och 2010 planterades 5 hektar ekologisk odling med Cabernet Sauvignon, Merlot,Cabernet Franc, Petit Verdot och Albariño.

Läs mer
Deux Frères

Vingården är en av de minsta i Stellenbosch med sina 3 hektar och ägs av bröderna Retief och Stephan du Toit.

Läs mer
Tesselaarsdal Wines

Berene Sauls var 19 år när hon 2001 började som au pair på vingården Hamilton Russell i Hemel-en-Aardedalen. Efter ett tag så började hon arbeta med administrativa sysslor på gården men blev såklart nyfiken på hurman gör vin. Så hon fick möjlighet att lära sig detta hantverk på Hamilton Russell.

Läs mer
Brookdale Estate

2015 förvärvade Tim Rudd en nedgången vingård i Paarl som han tillsammans med vinmakaren Kiara Scotthåller på att förvandla till något unikt. Alla gamla vinrankor samt invasiva växter har tagits bort på den 67hektar stora gården förutom 36 år gamla stockar av Chenin Blanc som man har behållit.

Läs mer
Môreson

Vingården Môreson ligger i Franschhoek dalen har sin huvudfokus på Chardonnay och Chenin Blanc men gör även vin på röda druvor såsom Pinotage, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och en Capeblend.

Läs mer
Charles Fox

Vingården är belägen i ett område som heter Elgin och ligger 7 mil öster om Kapstaden. Elgin är en gryta på 350-500 m ö h och är omringade av 3 olika bergskedjor.

Läs mer
Catherine Marshall Wines

Catherine är en av de kvinnliga pionjärerna i Sydafrika och en av de få som både är ägare och vinmakare och hennes Finite Elements Pinot Noir 2018 blev utsett till Wine of Year i Pinot Noir klassen i Sydafrika utav Tim Atkins.

Läs mer
De Krans Wine Cellar

1977 producerades den första portvinet och idag så är De Krans känd för sin höga kvalitet i både portvin, vita och röda viner. Vingården fokuserar på att odla de portugisiska druvsorter Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barocca, Malvasia Rei och Verdelho i Calitzdorp.

Läs mer
Babylonstoren

Babylonstoren har en lång historia som vin- och fruktgård, den etablerades redan år 1692 då Pieter van der Byl tilldelades denna mark utav Cape guvernören Simon van der Stel.

Läs mer
Black Oystercatcher

Black Oystercather är belägen mellan byarna Elim, Bredasdorp och Agulhas i Overberg regionen. Gården har brukats av Human familjen i flera generationer och 1998 bestämde sig Dirk Human att plantera vinrankor på gården och blev då också en av de första pionjärerna i vindistriktet Elim.

Läs mer
Bartinney Private Cellars

Bartinney är beläget på Botmaskop branta sluttningar vid Helshoogte pass med utsikt över den fantastiskt vackra Banhoek dalen i Stellenbosch. Vingården startade år 1912 och har varit i Jordaan familjens ägo sedan år 1953.

Läs mer
Meerendal Wine Estate

Historien om denna över 300 år gamla vingård startade år 1714 när Christina Stans, änka till den första ägaren till gården planterade 60.000 vinstockar på kullarna i Meerendal.

Läs mer
Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Läs mer