De Krans Wine Cellar

1977 producerades den första portvinet och idag så är De Krans känd för sin höga kvalitet i både portvin, vita och röda viner. Vingården fokuserar på att odla de portugisiska druvsorter Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barocca, Malvasia Rei och Verdelho i Calitzdorp.

De Krans Wine Cellar är belägen i Gamka River Valley strax utanför Calitzdorp. Calitzdorp ligger ca 40 mil öster om Kapstaden i ett vinområde som heter Klein Karoo. Gården har funnits i Nel familjens ägo sedan 1890 men det var inte förrän 1936 som dom första vinstockarna planterades.

Till en början så producerades russin och sött vin. 1977 producerades den första portvinet och idag så är De Krans känd för sin höga kvalitet i både portvin, vita och röda viner. Vingården fokuserar på att odla de portugisiska druvsorter Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barocca, Malvasia Rei och Verdelho i Calitzdorp.

De Krans har också vingårdslägen i Waboomskraal Valley som är beläget längs med bergkedjan Outeniqua som ligger i sydöstra Klein Karoo. Dessa vingårdslägen ligger på 600 meters höjd och här odlas Pinot Noir och Sauvignon Blanc. Dessa viner marknadsförs under namnet Garden Route.

http://dekrans.co.za/
läs om fler av våra vingårdar
Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Läs mer
Bartinney Private Cellars

Bartinney är beläget på Botmaskop branta sluttningar vid Helshoogte pass med utsikt över den fantastiskt vackra Banhoek dalen i Stellenbosch. Vingården startade år 1912 och har varit i Jordaan familjens ägo sedan år 1953.

Läs mer