Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot. Klimatet i området präglas av en lång, kall och blöt vinter, en varm och torr sommar och en utdragen mild höst som möjliggör en långsam druvmognad.

Vinmakaren heter Thierry Haberer och har gedigen erfarenhet från att tidigare ha arbetat på flera olika vingårdar i Frankrike, USA och Bulgarien. Thierry och hans team tar hand om 100 ton handplockade druvor varje år som sedan går igenom manuell selektering innan jäsning och lagring på fat eller tank. Vingården har hållbarhet i fokus och har nyligen installerat solpaneler för att minska deras energikonsumtion.  

På vingården kan man förutom att prova deras viner, även avnjuta en god lunch eller middag samt välja att bo över på deras 5-stjärniga Holden Manz Country House. Vingården ligger nära den pittoreska byn Franschhoek som är känd för sin arkitektur och många internationellt kända restauranger.

http://holdenmanz.com
läs om fler av våra vingårdar
Bartinney Private Cellars

Bartinney är beläget på Botmaskop branta sluttningar vid Helshoogte pass med utsikt över den fantastiskt vackra Banhoek dalen i Stellenbosch. Vingården startade år 1912 och har varit i Jordaan familjens ägo sedan år 1953.

Läs mer
Black Oystercatcher

Black Oystercather är belägen mellan byarna Elim, Bredasdorp och Agulhas i Overberg regionen. Gården har brukats av Human familjen i flera generationer och 1998 bestämde sig Dirk Human att plantera vinrankor på gården och blev då också en av de första pionjärerna i vindistriktet Elim.

Läs mer