Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot. Klimatet i området präglas av en lång, kall och blöt vinter, en varm och torr sommar och en utdragen mild höst som möjliggör en långsam druvmognad.

Vinmakaren heter Thierry Haberer och har gedigen erfarenhet från att tidigare ha arbetat på flera olika vingårdar i Frankrike, USA och Bulgarien. Thierry och hans team tar hand om 100 ton handplockade druvor varje år som sedan går igenom manuell selektering innan jäsning och lagring på fat eller tank. Vingården har hållbarhet i fokus och har nyligen installerat solpaneler för att minska deras energikonsumtion.  

På vingården kan man förutom att prova deras viner, även avnjuta en god lunch eller middag samt välja att bo över på deras 5-stjärniga Holden Manz Country House. Vingården ligger nära den pittoreska byn Franschhoek som är känd för sin arkitektur och många internationellt kända restauranger.

http://holdenmanz.com
läs om fler av våra vingårdar
Meerendal Wine Estate

Historien om denna över 300 år gamla vingård startade år 1714 när Christina Stans, änka till den första ägaren till gården planterade 60.000 vinstockar på kullarna i Meerendal.

Läs mer
Bartinney Private Cellars

Bartinney är beläget på Botmaskop branta sluttningar vid Helshoogte pass med utsikt över den fantastiskt vackra Banhoek dalen i Stellenbosch. Vingården startade år 1912 och har varit i Jordaan familjens ägo sedan år 1953.

Läs mer