Catherine Marshall Wines

Catherine är en av de kvinnliga pionjärerna i Sydafrika och en av de få som både är ägare och vinmakare och hennes Finite Elements Pinot Noir 2018 blev utsett till Wine of Year i Pinot Noir klassen i Sydafrika utav Tim Atkins.

Catherine är en av de kvinnliga pionjärerna i Sydafrika och en av de få som både är ägare och vinmakare och hennes Finite Elements Pinot Noir 2018 blev utsett till Wine of Year i Pinot Noir klassen i Sydafrika utav Tim Atkins. Hon fokuserar på att göra vin på druvorna Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling, Chenin Blanc, Merlot och Cabernet Franc.

Druvorna kommer från odlare i Elgindalen och alla odlare är ackrediterade för hållbarhet. Elgindalen är belägen 7 mil öster om Kapstaden och ligger i en gryta på 350-500m ö h och är omringade av 3 olika bergskedjor. Dalen är den kallaste vinregionen i Sydafrika till följd av dess närhet till Atlanten där den kalla Benguela strömmen kyler ner den sydöstliga vind som blåser in över dalen. Det kallare klimatet ger druvorna längre mognadsprocess, med mer koncentrerad frukt och högre syra.

http://cmwines.co.za/

läs om fler av våra vingårdar
Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Läs mer
Bartinney Private Cellars

Bartinney är beläget på Botmaskop branta sluttningar vid Helshoogte pass med utsikt över den fantastiskt vackra Banhoek dalen i Stellenbosch. Vingården startade år 1912 och har varit i Jordaan familjens ägo sedan år 1953.

Läs mer