Charles Fox

Vingården är belägen i ett område som heter Elgin och ligger 7 mil öster om Kapstaden. Elgin är en gryta på 350-500 m ö h och är omringade av 3 olika bergskedjor.

Vingården är belägen i ett område som heter Elgin och ligger 7 mil öster om Kapstaden. Elgin är en gryta på 350-500 m ö h och är omringade av 3 olika bergskedjor. Dalen är den kallaste vinregionen i Sydafrika till följd av dess närhet till Atlanten där den kalla Benguela strömmen kyler ner den sydöstliga vind som blåser in över dalen. Det kallare klimatet ger druvorna längre mognadsprocess, med mer koncentrerad frukt och högre syra. Gården uppgår till 6,3 hektar mark och var ursprungligen en fruktgård som paret Fox köpte 2005 och omvandlade till en vingård.

I vingården fokuserar man på att endast producera Cap Classique, dvs enligt champagnemetoden på druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. I deras vinportfölj finns en Reserve Brut Non-Vintage, Reserve Rosé Brut Non-Vintage, båda har lagrats minst 24 månader med jästfällningen, 2015 Vintage Brut och en 2015 Vintage Blanc de Blancs, båda har lagrats med jästfällning i minst 42 månader samt deras 2013 Chipher som har lagrats 5 år med jästfällning.

https://charlesfox.co.za/

läs om fler av våra vingårdar
Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Läs mer
Bartinney Private Cellars

Bartinney är beläget på Botmaskop branta sluttningar vid Helshoogte pass med utsikt över den fantastiskt vackra Banhoek dalen i Stellenbosch. Vingården startade år 1912 och har varit i Jordaan familjens ägo sedan år 1953.

Läs mer