Môreson

Vingården Môreson ligger i Franschhoek dalen har sin huvudfokus på Chardonnay och Chenin Blanc men gör även vin på röda druvor såsom Pinotage, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och en Capeblend.

Vingården Môreson ligger i Franschhoek dalen har sin huvudfokus på Chardonnay och Chenin Blanc men gör även vin på röda druvor såsom Pinotage, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och en Cape blend. I vingården så har man ett hållbarhetsfokus och håller på med att växla över till ekologisk odling vilket innebär att alla nya planteringar införs ekologisk odling och alla gamla konverterar man succesivt.

https://www.moreson.co.za/

läs om fler av våra vingårdar
Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Läs mer
Meerendal Wine Estate

Historien om denna över 300 år gamla vingård startade år 1714 när Christina Stans, änka till den första ägaren till gården planterade 60.000 vinstockar på kullarna i Meerendal.

Läs mer