Meerendal Wine Estate

Historien om denna över 300 år gamla vingård startade år 1714 när Christina Stans, änka till den första ägaren till gården planterade 60.000 vinstockar på kullarna i Meerendal.

Historien om denna över 300 år gamla vingård startade år 1714 när Christina Stans, änka till den första ägaren till gården planterade 60.000 vinstockar på kullarna i Meerendal. Liza Goodwin, vinmakare sedan 1998 har fortsatt i hennes fotspår och hållit traditionen vid liv och fortsätter att leverera prisbelönta viner från de olika vinstockarna planterade på vingården, framförallt från Pinotage vinstockarna planterade år 1955. Meerendal var också en av de första fjorton vingårdarna som fick vingårdsstatus när W.O. ”Wine of Origin”lagen introducerades 1993.

Meerendal Wine Estate ligger i Durbanville och tillhör CapeTown distriktet. Durbanville är ett av de kallaste områden i distriktet och får väldigt lite regn på sommaren. Den kalla och fuktiga sydostliga vinden som kommer från False Bay på sommareftermiddagarna och kyler ner vinrankorna och möjliggör en långsam mognad och koncentrerar smaken i druvorna. Meerendal fokuserar på att odla Sauvignon Blanc, Pinotage, Merlot och Syrah men har nyligen planterat vinstockar med Chardonnay och Pinot Noir.

Med dess närhet till Kapstaden, 20 minuter med bil, är det en populär destination för många, både turister och människor som bor i dess närhet. På Meerendal kan man såklart prova dess viner men det finns två restauranger, Carlucci´s och Crown, där man avnjuta lunch eller middag och känner man för att bo över så finns både boutique hotellet Manor House och stugor på vingården. Är man intresserad av vandring, trail running eller mountainbiking så finns gott om olika stigar på vingården att utforska.

http://www.meerendal.co.za
läs om fler av våra vingårdar
Holden Manz Wine Estate

Holden Manz Wine Estate ligger i den södra delen av Franschhoek dalen, mellan floden Franschhoek och Stony Brook på 300 meters höjd. Odlingsarealen uppgår till 16 hektar fördelat på 3 olika jordmåner och utgörs i huvudsak av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah och Merlot.

Läs mer
Bartinney Private Cellars

Bartinney är beläget på Botmaskop branta sluttningar vid Helshoogte pass med utsikt över den fantastiskt vackra Banhoek dalen i Stellenbosch. Vingården startade år 1912 och har varit i Jordaan familjens ägo sedan år 1953.

Läs mer